Εξαφανίστηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου, εκδόθηκε Silver Alert

Silver alert εκδόθηκε για τον Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστό ως «Δήμητρα» από τη Λέσβο, η οποία εξαφανίστηκε από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

Ο Δημήτριος Καλογιάννης είναι σήμερα 64 ετών και την 06/04/21 εξαφανίστηκε. Έχει γαλανά μάτια, ύψος 1,75μ και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 26/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών,

ενεργοποιεί το SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Ο Δημήτρης, που τον αποκαλούσαν «Δήμητρα»

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς, ενώ από τα 14 του αισθάνονταν και ομολόγησε στους γονείς του ότι είναι γυναίκα. Πολλοί έβλεπαν να περνάει με γυναικεία ρούχα στη Σκάλα, ενώ δεν έλειπαν αυτοί που τον αποκαλούσαν τρελό ή ανώμαλο.

Μια από τις πιο γνωστές φωτογραφίες του, έχει τραβηχτεί από τον Πέτρο Τσακμάκη έναν Οκτώβριο όπου η «Δήμητρα» είχε φορέσει το φόρεμά της για να πάει κοντά στους πρόσφυγες.

Η μητέρα της, «ήταν βαθιά θρησκευόμενη και πιστή γυναίκα», ενώ ο πατέρας της ήταν «άγριος άντρας, που εξαφανιζόταν απ’ το σπίτι για μεγάλες περιόδους κάθε φορά, κι όταν επέστρεφε προκαλούσε πανικό».

Η οικογένεια έμεινε μαζί και οι γονείς της έμειναν παντρεμένοι μέχρι και τον θάνατό τους, ενώ πέθαναν και οι δύο με απόσταση έξι μήνες μεταξύ τους.

Η «Δήμητρα» από μικρή ένιωθε ότι ήταν διαφορετική. Όταν στα 14 είπε ότι είναι κορίτσι, στάλθηκε σε ψυχιατρείο απ’ τους γονείς της. Οι γιατροί απαίτησαν να παίρνει φάρμακα και μετά την επιστροφή της στο σπίτι, πιθανότατα και για όλη της τη ζωή κάτι που η ίδια δεν ήθελε, καθώς «τα φάρμακα την έκαναν να νιώθει χάλια» κι έτσι οι γονείς τα έριχναν στα κρυφά στο φαγητό της.

Η πρώτη (από τις πολλές) απόπειρα αυτοκτονίας συνέβη όταν ήταν έφηβη. «Το κοντινότερο που έφτασε στο να της δείξει κάποιος ενδιαφέρον ήταν όταν ως έφηβη κολυμπούσε γυμνή στη θάλασσα, κι ένας ηλικιωμένος απ’ το χωριό εμφανίστηκε και της είπε ότι ήθελε να τη βιάσει». Η Δήμητρα τρομοκρατήθηκε, ενώ ο άντρας συνέχισε να την παρενοχλεί και να την παρακολουθεί κρυφά για αρκετά χρόνια.

Στα 20 της, η Δήμητρα άφησε πίσω της το χωριό και το νησί της Λέσβου για την Αθήνα, όπου έζησε άστεγη για σχεδόν πέντε χρόνια. Έκανε μερικές δουλειές, όπως σε σούπερμάρκετ.

Η «Δήμητρα» ήθελε να κάνει οικογένεια για να δώσει την αγάπη που τόσο της έλειψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νησί όταν η μητέρα της αρρώστησε.

Τα μεγαλύτερα αδέρφια της είχαν προλάβει να φύγουν απ’ το σπίτι, ο πατέρας της ήταν αναξιόπιστος, και κανείς άλλος δεν θα φρόντιζε για τη μητέρα της. Έζησε μαζί της και την φρόντισε για τα επόμενα 25 χρόνια.

Η «Δήμητρα» δεν σταμάτησε να νιώθει γυναίκα, και γι' αυτό η κοινωνία του χωριού την «απομάκρυνε», προκαλώντας κουτσομπολιά στην οικογένειά της και περισσότερα προβλήματα στον προβληματικό γάμο των γονιών της.

Ο θάνατός της μητέρας της, τη συγκλόνισε. Ήταν η απώλεια της μόνης πηγής συντροφιάς και αγάπης στη ζωή της, με την αυτοκτονία να περνά ξανά από το μυαλό της.

Τότε αποφάσισε να φορέσει γυναικεία ρούχα, έστω παντελόνια και μπλούζες. Τότε ένιωσε μια βαθιά αίσθηση ανακούφισης και πραγματικής άνεσης.

Η «Δήμητρα» ασχολείται με τη μουσική και τη μόδα και ξοδεύει τα λιγοστά χρήματα σε φορέματα ή εκλεκτής ποιότητας άλμπουμ. Λατρεύει τη Μαρία Κάλλας και την Γκρέτα Γκάρμπο.

Με πληροφορίες από emprosnet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα