Εξαδάκτυλος: Δεν θα περάσουμε το θλιβερό Πάσχα που ζήσαμε πέρυσι

Μέχρι το Πάσχα μεσολαβεί ένας Μάρτης που περιμένουμε εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού.

Για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους, την πίεση στο ΕΣΥ αλλά και στον εορτασμό του φετινού Πάσχα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος μίλησε στο Live News.

Όπως

είπε, τον ανησυχούν ιδιαίτερα τα κρούσματα μετάλλαξης τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Για τους διασωληνωμένους δήλωσε:

«Παραμένουμε υψηλά, δεν καλπάζουμε, έχουμε μια αύξηση των διασωληνωμένων όχι όμως καλπάζουσα, ασφαλώς και ζορίζει, είχαμε φτάσει στο υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων, 620, στις 3 Δεκεμβρίου… Δεν βλέπουμε την πίεση στο σύστημα σε όλη τη χώρα. Αν ανατρέξουμε στους χθεσινούς αριθμούς θα δούμε μικρή διαφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε πόλης».

«Όταν στις 14/12 ανοίξαμε με click away είχαμε 558 διασωληνωμένους και αντίστοιχα ημερήσια κρούσματα. Να περιμένουμε λιγάκι, δεν είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις.

Για τον φετινό εορτασμό του Πάσχα φάνηκε αισιόδοξος:

Μέχρι το Πάσχα μεσολαβεί ένας Μάρτης που περιμένουμε εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού. Κι επίσης γνωρίζουμε ότι όταν εμβολιάστηκε το 20% του πληθυσμού στο Ισραήλ είδαμε αλλαγή στην εικόνα της πανδημίας»
«Από τη λήψη των μέτρων πίστευα ότι θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα από πέρυσι. Να χτυπήσουν οι καμπάνες. Δεν θα είναι το θλιβερό Πάσχα που ζήσαμε πέρυσι».

 Δείτε τη συνέντευξη

div

 

Keywords
Τυχαία Θέματα