Ευρωπαϊκοί αξιωματούχοι προειδοποιούν: «Κίνδυνος για διπλή επιδημία»

Η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 στην Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει μια θανατηφόρα διπλή επιδημία γρίπης και λοιμώξεων από κορονοϊό, αξιωματούχοι υγείας της ΕΕ προειδοποίησαν την Πέμπτη.

«Είναι απολύτως σαφές ότι αυτή η κρίση δεν είναι πίσω μας. Βρισκόμαστε σε μια αποφασιστική στιγμή », δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη, σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζε, προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας δυνητικά θανατηφόρου «δίδυμης νόσου COVID-19 και της γρίπης» και παρότρυνε τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν

τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια εποχικής γρίπης και να ακολουθήσουν μέτρα κοινωνικής απόστασης για τη μείωση της μετάδοσης του νέου κοροναϊού. .

«Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποτρέψουμε την επανάληψη της περασμένης άνοιξης», είπε η Κυριακίδη.

Οι ενήλικες με υψηλό κίνδυνο γρίπης διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο από το COVID-19. Έρευνα από επιστήμονες στη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE) που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα έδειξε ότι ο κίνδυνος θανάτου υπερδιπλασιάστηκε για άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα τόσο για τη γρίπη όσο και για το COVID-19, σε σύγκριση με εκείνα που είχαν μόνο COVID-19.

Η έκκληση της Επίτροπου Υγείας προς όλες τις κυβερνήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα