Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα σχέδια για "αντίμετρα-τιμωρία" κόντρα στους δασμούς Τραμπ

«Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να αντιδράσει και αφού λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ίσως να επιβάλει και εκείνη τιμωρητικά αντίμετρα», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει αντίμετρα σε απάντηση στους νέους δασμούς που πρόκειται να επιβάλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου

Funke.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού έγιναν αφού ο ΠΟΥ έκρινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι επιδοτήσεις που παρείχαν ευρωπαϊκές χώρες στην εταιρεία Airbus ήταν παράνομες, δίνοντας στις ΗΠΑ το δικαίωμα να αντιδράσουν επιβάλλοντας δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να το πράξει. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε από την πλευρά του χθες Πέμπτη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με σύνεση, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκή Ένωση, -τιμωρία, Τραμπ,evropaiki enosi, -timoria, trab