Εύα Καϊλή - «Qatar Gate»: Ξεκινάει η διαδικασία που θα κρίνει την προφυλάκισή της ή μη - Κοσμοσυρροή έξω από το δικαστήριο Βρυξελών

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Το αν η Εύα Καϊλή δίνει το «παρών» είναι άγνωστο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της και μπορεί να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της. Νωρίτερα,

ο Έλληνας συνήγορος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε αναφέρει πως υπήρχε πρόθεση να ζητηθεί αναβολή ως την επόμενη Τρίτη.

Ο λόγος ήταν ότι ήθελε φυσική παρουσία της Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο, η οποία όμως τέθηκε εν αμφιβόλω από την απεργία αστυνομικών υπαλλήλων στο Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξω από το Δικαστήριο Βρυξελλών επικρατεί ένας «χαμός» καθώς πλήθως δημοσιογράφων αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου που θα καταδικάζει, ή όχι, με ποινή φυλάκισης την Εύα Καϊλή.

{https://twitter.com/ezarkadoula/status/1602978009887145989?}

Δηλώνει αθώα

«Αθώα» δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της στην Ελλάδα, η Εύα Καϊλή αναφορικά με τις κατηγορίες που τις προσάπτουν οι βελγικές Αρχές και τονίζει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το Qatar Gate.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του Open, υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και υπογράμμισε πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί από τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου.

Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ ευρώ

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ.

Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

#QATAR_GATE #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα