Έτσι θα γίνεται η είσοδος στη χώρα από τα χερσαία σύνορα

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Από σήμερα, Παρασκευή, 14 Μαΐου επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ωστόσο θα γίνονται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Παράλληλα ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τον τρόπο εισόδου στη χώρα από τις χερσαίες πύλες των συνόρων.

Ειδικότερα για τη μετακίνηση στα νησιά, με πλοίο ή αεροπλάνο, με

εξαίρεση την Εύβοια, την Σαλαμίνα και την Λευκάδα, απαιτείται αρνητικό τεστ (PCR, self ή rapid τεστ) για όλους, ακόμη και για ανήλικους από πέντε ετών και πάνω.

Για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας PLF μία ημέρα πριν, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR, είτε βεβαίωση νόσησης από 2-9 μήνες για όλους ενήλικες και τους ανήλικους άνω των πέντε ετών. Οι ταξιδιώτες επίσης θα υποβάλλονται και σε έλεγχο πιστοποίησης.

Ο συνοριακός έλεγχος στην Κακκαβιά, θα λειτουργεί από τις 7 πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με όριο έως 400 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι οδηγοί φορτηγών.

Για τις υπόλοιπες χερσαίες πύλες εισόδου ισχύουν επιπρόσθετα οι εξής προϋποθέσεις: Οι εισερχόμενοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους, κάτοχοι άδειας παραμονής, κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, καθώς και πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα για τις απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα δύνανται να εισέρχονται στη χώρα και μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Κακαβιάς από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και Κήπων από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου:

Προμαχώνα, Ορμενίου, Ευζώνων, Κήπων, Εξοχής και Νυμφαίας από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και Κακαβιάς από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΣΥΝΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα