Έτσι έγινε το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Σκλαβενίτη -Τι λέει στο Dikaiologotika News εργαζόμενος στην εταιρεία

Ο Αχμέτ Μουσταφά, 35 ετών (γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα από Αιγύππτιους γονείς) είναι υπάλληλος σε κατάστημα της αλυσίδας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέλος του ΔΑΣ Σκλαβενίτη (Συνδυασμός Εργαζομένων Σκλαβενίτη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) και Γραμματέας στο Σύλλογο Εμπορουπαλλήλων Αθήνας μιλά στο Dikaiologitika News για το το νέρο σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε σε κατάστημα της ετιαρείας και για τα όσα

καταγγέλουν οι εργαζόμενοι εκεί.

Ιδού τι μας λέει ο ίδιος για όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με νούμερο ένα, την έκθεση σε ακατάλληλους και μη ασφαλείς χώρους εργασία ειδικά στο κομμάτι της φορτοεκφόρτωσης:

« Το κατάστημα που έγινε το περιστατικό είναι στο Πολύγωνο στην οδό Αγίoυ Στεφάνου 2-4. Στο συγκεκριμένο κατάστημα είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει μέσα σε ενάμιση χρόνο. Έχει κι αυτό το ίδιο πρόβλημα που έχουν όλα τα συνοικιακά super market κι ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, επειδή πρόκειται για μετατροπές χώρων που πριν λειτουργούσαν ως θέατρα ή σινεμά έχουν πλήθος προβλημάτων με τους χώρους τους, υπάρχουν πολλά προβλήματα ασφαλείας κι ειδικά στους χώρους που αφορούν στην φορτοεκφόρτωση που τις περισσότερες φορές γίνεται όπως να' ναι πάνω σε πεζοδρόμια, πάνω στο δρόμο με τους εργαζόμενους να τρέχουν ενώ χειρίζονται ογκώδη μηχανήματα πάνω σε μια τρομερή εντατικοποίηση της δουλειάς.

Όσο για το χθεσινό ατύχημα συνέβη ως εξής: πάνω στον μεγάλο φόρτο της εργασίας στον ακατάλληλο χώρο έφυγε μια μεγάλη πλατφόρμα, αυτό το βαρύ μηχάνημα με το οποίο μεταφέρουμε τις παλέτες κι έπεσε με δύναμη πάνω στο πόδι του εργαζόμενου. Ο άνθρωπος χρειάστηκε να κάνει ένα σοβαρό χειρο.υργείο Τώρα είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του. Δεν είμαστε όμως βιομηχανία μετάλλου για να έχουμε τόσα πολλά εργατικά ατυχήματα.

Στο κατάστημα που εργάζομαι εγώ δεν υπάρχει χώρος παραλαβών. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το θανατηφόρο ατύχημα τον περασμένο Οκτώβριο στο κατάστημα της Ηλιούπολης μια κι η παραλαβή εκεί ήταν κατηφορική- η φορτο εκφόρτωση δηλαδή γινόταν σε κατηφορικό σημείο.

Στην πραγματικότητα ούτε να εκπαιδεύσουν προλαβαίνουν οι τεχνικοί ασφαλείας με τέτοια εντατικοποίηση της δουλειάς ειδικά στο χώρο της εκφόρτωσης- όταν για παράδειγμα έρχονται 3 μεγάλα φορτηγά το ένα πίσω από το άλλο για να ξεφορτώσουν μέσα σε μία μόλις ώρα. Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να ξεφορτώσεις με τον σωστό τρόπο.

Και τι μάς απαντά η εργοδοσία πάντα σε όλα αυτά; «Η κακιά στιγμή» ή ευχολόγια του τύπου: «Να προσέχετε». Για το χθεσινό μας είπαν ότι ο εργαζόμενος δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Είναι μια απάντηση που την ακούμε συχνά στα εργατικά ατυχήματα στους ακατάλληλους χώρους φορτοεκφόρτωσης, ατυχήματα που είναι συχνά αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τo Dikaiologtika News επικοινώνησε και με το κατάστημα και ζήτησε τον υπεύθυνο. Μάς έδωσε μόνο το μικρό του όνομα και μάε παρέπεμψε στα κεντρικά της εταιρείας για ένα περαιτέρω σχόλιο. Παρ' όλα αυτά, επιβεβαίωσε το το ατύχημα έγινε στο συγκεκριμένο κατάστημα ενώ στην ερώτησή μας αν θεωρεί το χώρο φορτοκεφόρτωσης εκεί κατάλληλο απάντησε: «Ναι μια χαρά είναι, ο καθένας μπορεί να λέει ο, τι θέλει».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα