Εθνικό Σχέδιο για σταθερές θέσεις εργασίας από την ΟΚΕ

Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που αποτυπώνει τη συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων για μια Ελλάδα που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική συνοχή, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, παρουσίασε σήμερα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο τονίστηκε η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια εξωστρεφή οικονομία που θα βασίζεται στις επενδύσεις, την γνώση και την καινοτομία.

Ο στόχος είναι η δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Γιώργος Βερνίκος τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια «η χώρα έχει πλέον Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο». Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η επιτυχία του Σχεδίου εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς τόνισαν ότι χρειάζεται ένα νέο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο, που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα διασφαλίζει τη συμμετοχή και τη συναίνεση της κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα