Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Έτσι θα ελέγχει την τήρηση των έκτακτων μέτρων

Κορονοϊός: Ελέγχους θα πραγματοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας από την Τρίτη για την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων που πάρθηκαν με αντικείμενο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι έλεγχοι συγκεκριμένα αφορούν την τήρηση των μέτρων που θεσμοθετήθηκαν με τις Π.Ν.Π. Α . 55/11.03.2020 και Α’ 64/14.03.2020, καθώς και των προβλεπόμενων στην ΚΥΑ με Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036 (Β’ 986) για την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον

επιχειρησιακό σχεδιασμό που αποφασίστηκε στις 24.03:

Εννέα κλιμάκια Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Ε.Α.Δ θα επιχειρούν σε εννέα Δήμους της Αττικής και δύο κλιμάκια στην περιφέρεια του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό:

Α) τη συμμόρφωση με τις διατάξεις σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων

Β) την αποτροπή των μη επιτρεπόμενων επισκέψεων και συναθροίσεων σε παιδικές χαρές, πάρκα, χώρους αθλοπαιδιών και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.

Γ) την τήρηση των περιορισμών κυκλοφορίας των πολιτών.

Παράλληλα η Ε.Α.Δ. συνεχίζει την υλοποίηση των λοιπών επιχειρησιακών της δράσεων αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών έχοντας εκδώσει ήδη από τις 16.03.2020 λεπτομερείς οδηγίες (ΑΔΑ:ΩΣΟΘ46ΜΙ0Φ-Γ73) για την ανάθεση και την παρακολούθηση της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανέκρουσε πρύμναν ο Τζόνσον για κορονοϊό: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βρετανία

Κορονοϊός - Δραματική έκκληση από πνευμονολόγο του Σωτηρία: Μείνετε σπίτι

Κορονοϊός Ανακαλύπτουν νεκρούς σε γηροκομεία σε Γαλλία και Ισπανία - Μετέτρεψαν παγοδρόμιο σε νεκροτομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα