Ο ΕΣΑΚΕ ψήφισε οριστική διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ λόγω κορονοϊού - Διαφωνούν οι παίκτες

Κορονοϊός: Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της ΕΚΟ Basket League,αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της Α1. Διαφωνεί ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών).

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πραγματοποίησε τη Δευτέρα εκτάκτως τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. για το μέλλον της εφετινής σεζόν αφού ο ελληνικός αθλητισμός

στο σύνολο του έχει κατεβάσει… ρολά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στις 12 Μαρτίου ανακοινώθηκε η αναβολή των δραστηριοτήτων και σήμερα πάρθηκε η απόφαση για οριστική διακοπή ενώ συζητήθηκε επίσης ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες συμφώνησαν με ψήφους 14-0 ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τερματιστεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν και συζητούν τρόπους για το πώς θα το στηρίξουν ώστε να είναι ασφαλείς σε τυχόν αγωγές των παικτών που ενδεχομένως να ζητήσουν όλα τα χρήματα που αναγράφονται στα συμβόλαιά τους. 

Αν, λοιπόν ο Λευτέρης Αυγενάκης ως επικεφαλής της Πολιτείας στο κομμάτι του αθλητισμού πάρει απόφαση περί διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω ανωτέρας βίας και ιδιαίτερων συνθηκών από τη στιγμή που δεν λειτουργεί τίποτα στην χώρα, τότε οι ομάδες θα είναι 100% καλυμμένες.

Η απόφαση, λοιπόν για την οριστική διακοπή ελήφθη ομόφωνα και όπως ενημέρωσαν οι νομικοί, πλέον πρέπει να γίνουν οι σχετικές ενέργειες με την Πολιτεία ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που ουσιαστικά θα νομιμοποιεί το «λουκέτο».

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 14 ομάδων της ΕΚΟ Basket League που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 ώρες, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τερματιστεί για λόγους ανωτέρας βίας, ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Ο λόγος;

Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται ρητά πως ο πρωταθλητής πρέπει να αναδειχτεί μέσα από τα playoffs. Εφόσον, λοιπόν προχωρήσει η οριστική διακοπή, οποιοσδήποτε (παίκτες, ατζέντηδες) θα μπορούσε να «πατήσει» ουσιαστικά πάνω στην προκήρυξη και να βγάλει άκυρη την απόφαση περί τερματισμού των δραστηριοτήτων της Α1.

Οι ομάδες, αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να αποφασίσει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και εν συνεχεία να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος έτσι ώστε να λάβουν απόφαση για τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα, στο τραπέζι έπεσε (από την πλευρά του Άρη και του ΠΑΟΚ και με παραίνεση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου) το σενάριο να μην πέσει καμία ομάδα! Αυτό όμως θα σήμαινε ουσιαστικά αναδιάρθρωση της Α1 Κατηγορίας και από τις 14 ομάδες, στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετείχαν 16.

Οι περισσότερες ομάδες παρουσιάστηκαν αρνητικές ως προς την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς η πλειοψηφία τους επιθυμεί ο αριθμός να μείνει στις 14.

Επιπροσθέτως, οι 14 ομάδες συμφώνησαν ότι θα πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα των παικτών τους μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Ο ΠΣΑΚ αντέδρασε και ξεκαθαρίζει πως επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είναι όλοι ασφαλείς.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ

«Ακέραιη παραμένει η στάση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, σχετικά με το μέλλον του εφετινού του πρωταθλήματος.

Ο ΠΣΑΚ διαφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League και επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είμαστε όλοι ασφαλείς.

Με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν αγώνες διότι προέχει η υγεία, όμως, είμαστε διατεθειμένοι αν χρειαστεί, να παίξουμε ακόμη και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν ή χειροτερέψουν, είμαστε στη διάθεση όλων για νέες συζητήσεις και αποφάσεις.

Όλα τα μέλη είμαστε ενωμένα για το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δεν είμαστε «οικογένεια» μόνον στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα