Ερώτηση Βορίδη για τις άδειες Κουφοντίνα - Καλογήρου: Επί ΝΔ οι καταδικασμένοι της 17 Νοέμβρη έπαιρναν περισσότερες άδειες

Ερωτηματικά για τις άδειες που χορηγούνται στον καταδικασθέντα για την συμμετοχή του στη 17 Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα έθεσε στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός Καλογήρου ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση για την αύξηση των «ημερομισθίων» στις αγροτικές φυλακές δεν αφορά τον Δ. Κουφοντίνα διότι όπως είπε στις αγροτικές φυλακές Βόλου ισχύει ήδη το 3ημερό.

Πρόσθεσε επίσης ότι με βάση την ποινή που του έχει επιβληθεί, στα 19 χρόνια που πρέπει να εκτίσει απο

τα 25 που του έχουν επιβληθεί, ενδέχεται να έχει συμπληρώσει τα μεροκάματα του. Πρόσθεσε ότι απο τις προωθούμενες ρυθμίσεις ενοποιείται το καθεστώς αδειών ώστε να μην υπάρχουν αγροτικές φυλακές δύο ταχυτήτων, ώστε σε άλλες φυλακές η εργασία προσμετράτε για 2 ημέρες και σε άλλες για 3.

Σχετικά με τους κατηγορούμενους της 17 Ν σημείωσε ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ οι καταδικασμένοι της 17 Ν λάμβαναν περισσότερες άδειες. Μάλιστα, έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κατηγορούμενος με τα αρχικά “ΧΞ” έλαβε επτά άδειες απο το 2013 μέχρι που παραβίασε όρους και συνελήφθει το 2015. Ο “ΣΚ” απολύθηκε το 2017, ο “ΤΠ” έλαβε 14 τακτικές άδειες που δεν ήταν με το νόμο Παρασκευόπουλου και ο ΚΚ έλαβε 5 τακτικές έδειες αποφυλακίστηκε το 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα