Εργαζόμενοι στη Βρετανία: Η έκδοση για visa μετά το Brexit - Αυστηρά κριτήρια και μοριοδότηση

Βρετανία: Σε ανακοίνωση προχώρησε χθες η κυβέρνηση σχετικά με τη visa που θα πρέπει να εκδίδουν οι εργαζόμενοι στη μετά το Brexit εποχή.

Στόχος σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι να μην εξαρτάται μετά το Brexit η Βρετανία από το «φθηνό εργατικό δυναμικό της Ευρώπης» και οι εργαζόμενοι να προκύπτουν με σύστημα μοριοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανησυχίες από τις συνέπειες του υψηλού αριθμού των μεταναστών από την Ευρώπη, ήταν μία από τις ουσιαστικές διαστάσεις για την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, το 2016. Η χώρα προσανατολίζεται στην υποδοχή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού από ολόκληρο τον κόσμο, υιοθετώντας ένα μεταναστευτικό σύστημα, το οποίο θα στηρίζεται στην προσέλκυση μονάδων. Το νέο σύστημα θα λειτουργεί με την συλλογή μονάδων για ειδικές δεξιότητες και προσόντα για τον καθορισμό των μισθών και την ανάθεση εργασίας. Έτσι, βίζα θα μπορούν να εκδίδουν μόνο εκείνοι που θα συγκεντρώνουν τις απαραίτητες μονάδες. Άλλωστε, η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως έχει σχέδια για να μειώσει τον συνολικό αριθμό των μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα