Μνημόνιο Ελλάδας - FIFA: Γιατί δεν θα έρθει ο Ιφαντίνο να δει τον Μητσοτάκη

Πολιτική

 

Η εικόνα που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ιφαντίνο. Κάτι τέτοιο όμως δε θα συμβεί διότι η πλευρά του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ήταν αρνητική. 

Όλα δείχνουν ότι στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας της FIFA

(και της UEFA) με την κυβέρνηση για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έρθει ο αντιπρόεδρος (ένας εκ των επτά…) της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γκρεγκ Κλαρκ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Στις 30 Ιανουαρίου από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η κυβέρνηση «θα αποταθεί στη FIFA και την UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο

Την περασμένη Δευτέρα, όταν ολοκληρώθηκε το ραντεβού του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη με τον Κλαρκ στην Ζυρίχη, η παγκόσμια ομοσπονδία με επίσημο δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «με την παρότρυνση των ελληνικών αρχών ο Κλαρκ επιβεβαίωσε ότι η FIFA θα εργαστεί με την UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να λύσει τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Ο πρόεδρο της FIFA βρίσκεται σε περιοδεία στο εξωτερικό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε τη διάθεση να εμπλακεί στα ελληνικά πράγματα, καθώς ο ίδιος βλέπει ότι «είναι εσωτερικά ζητήματα» τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. 

FIFAUEFAΚυριάκος ΜητσοτάκηςΙφαντίνοΕΠΟποδόσφαιροHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα