Ερευνα σε βάρος του Ιβάνοφ, επειδή δεν υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της ΠΓΔΜ αναμένεται να προκαλέσει η εισαγγελική έρευνα στον Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη μη υπογραφή των διαταγμάτων για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας.

Η πρωτοβάθμια εισαγγελική αρχή στα Σκόπια γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε προδικαστική διαδικασία κατά του προσκείμενου στο VMRO-DPMNE σκοπιανού προέδρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ξεκίνησε μετά από δύο «ανώνυμες αναφορές».

«Ζητήσαμε πληροφορίες από το Κοινοβούλιο και το γραφείο του Προέδρου όσον αφορά τις ημερομηνίες υιοθέτησης των αποφάσεων και τους λόγους που δεν υπεγράφησαν» αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο του εισαγγελέα. ΄

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ έχει το δικαίωμα εκ του σκοπιανού συντάγματος να μην υπογράψει προεδρικά διατάγματα όπως αυτό για τη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας στη χώρα και για τη συμφωνία των Πρεσπών αναπέμποντας και πάλι το νόμο στη Βουλή.

"Συχνή επικοινωνία με τον Τσίπρα"

«Έχουμε συχνή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα δεν αναμένουμε να παραταθεί η διαδικασία τη συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ. Όπως τόνισε, ο σκοπιανός πρωθυπουργός υπάρχουν διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Δήλωσε δε, ότι η συνεργασία με τη νέα προερχόμενη από το VMRO ΚΟ «είναι καλή», με «εποικοδομητικές προτάσεις» οι οποίες αναμένει να περιληφθούν στα προσχέδια των συνταγματικών τροποποιήσεων.

«Όσο πιο σύντομα ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο Κοινοβούλιο, τόσο το καλύτερο θα είναι για τους Έλληνες πολίτες να δουν τα κέρδη από τη συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα