Έρευνα: Πόσο συμπαθούν οι πολίτες Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, οι πιο δημοφιλείς σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει o δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Protata.

Αναφορικά με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, το 44% των ερωτηθένυτων δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρόσωπο.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37% θετικές εντυπώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την τελευταία

μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας στον δείκτη συμπάθειας ποσοστό 32% και έχοντας το μικρότερο ποσοστό αντιπάθειας (48%).

Ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 29%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας (81%) και αναμενόμενα το μικρότερο ποσοστό συμπάθειας (10%).

Η πανελλαδικής κάλυψης έρευνα έγινε σε δείγμα 2.047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022, διερευνώντας τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών καθώς και των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλα βασικά σημεία της έρευνας

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης, καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 65%. Ο μεν υπουργός Εξωτερικών καταγράφει, ωστόσο, μείωση των ποσοστών της δημοφιλίας του (-4%), ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αύξηση (+5%).

Ως τρίτος πιο δημοφιλής στον γενικό πληθυσμό υπουργός της κυβέρνησης ανιχνεύεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το ποσοστό συμπάθειας προς το πρόσωπο του να καταγράφεται στο 46%, ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (39%), ο Βασίλης Κικίλιας (39%), ο Κώστας Χατζηδάκης (37%) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος (36%).

Τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό πρόσωπα της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Ανδρεάς Ξανθός με 51% και η Έφη Αχτσιόγλου με 49% και αύξηση 6% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της εταιρείας. Ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Γιάννης Δραγασάκης (40%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (39%), ο Αλέξης Χαρίτσης (36%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (33%) και ο Κώστας Ζαχαριάδης (33%).

#ΕΡΕΥΝΑ #ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ_ΑΡΧΗΓΟΙ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα