Συγκλονιστικό βίντεο της NASA: Οι πατημασιές των Άρμστρονγκ και Όλντριν παραμένουν στη Σελήνη 53 χρόνια μετά!

Η NASA «μοιράζεται» με τους χρήστες του διαδικτύου ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει πώς οι πατημασιές των αστροναυτών του Apollo 11 παραμένουν ακόμη στη Σελήνη!

Έχουν περάσει 53 χρόνια από την προσεδάφιση του Apollo 11 στη Σελήνη. Στις 20 ιουλίου 1969, ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι.

Τα ίχνη των

δύο πρώτων ανθρώπων που πάτησαν την επιφάνεια της Σελήνης είναι ακόμη ορατά, όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο της NASA.

Η NASA δημοσίευσε το βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, το οποίο καταγράφηκε από το Lunar Reconnaissance Orbiter, το ρομποτικό διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Το βίντεο ζουμάρει απευθείας στο σημείο προσγείωσης της αποστολής Apollo 11, όπου ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη.

Η αποστολή Apollo 11 απογειώθηκε από το Ακρωτήριο Κένεντι στις 16 Ιουλίου 1969, με τον Άρμστρονγκ , τον πιλότο της σεληνακάτου Michael Collins και τον πιλότο της σεληνακάτου Edwin «Buzz» Aldrin.

It’s #InternationalMoonDay! Today marks the anniversary of the Apollo 11 Moon landing – the first time that humans stepped on the surface of another world. This video from the Lunar Reconnaissance Orbiter shows the astronauts' tracks, still there after all this time. pic.twitter.com/LVDkFeEcYP

NASA Moon (@NASAMoon) July 20, 2022

#ΣΕΛΗΝΗ #NASA #ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ #ΒΙΝΤΕΟ #ΙΧΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα