Έρχονται τα πρώτα food courts, ο νέος τρόπος για να απολαύσετε το φαγητό σας εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία δεν έχει φέρει μόνο δεινά στον κόσμο αλλά -όπως φαίνεται- «γεννά» και επιχειρηματικές ευκαιρίες στο χώρο της εστίασης.

Μια νέα τάση αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εστίασης. Πρόκειται για τα λεγόμενα food court, που είναι απλές λυόμενες κατασκευές οι οποίες θα «φιλοξενούν» δραστηριότητες εστίασης σε χώρους έξω από τον αστικό ιστό. Όπως φαίνεται, μπορεί να αποτελούν το νέο trend και μια καινούργια προοπτική για τους επιχειρηματίες

της εστίασης.

Ουσιαστικά, είναι επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε ανοιχτούς χώρους και θα προκύπτουν είτε από συνέργειες επιχειρηματιών, είτε από την πρωτοβουλία ενός και μόνο επιχειρηματία. Με αυτή τη νέα τάση, η ζήτηση για μίσθωση αγροτεμαχίων καλής προβολής και με εγγύτητα στη Θεσσαλονίκη έχει αυξηθεί, όπως αναφέρει το voria.gr.

Η ανάπτυξη τέτοιων χώρων δίνει «ελευθερίες» τόσο στους επιχειρηματίες για να δραστηριοποιηθούν, όσο και στους πελάτες για να απολαύσουν το φαγητό τους σε ανοιχτούς χώρους, που είναι το ζητούμενο εν μέσω πανδημίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανάπτυξης τέτοιου χώρου που προέκυψε από τη συνεργασία τεσσάρων επιχειρηματιών στην περιοχή της Πυλαίας.

Το μέγεθος της έκτασης που ζητούν οι εν δυνάμει ενοικιαστές εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το αγροτεμάχιο. Συνήθως κλείνονται συμφωνίες για εκτάσεις από μισό έως ενάμιση στρέμμα. Επιπλέον, αν η περιοχή είναι περισσότερο προβεβλημένη και σε κομβικό σημείο δεν αποκλείεται ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει μια μικρότερη έκταση των 500 τμ. Η τιμή ενοικίασης εν πολλοίς εξαρτάται από την περιοχή και τη θέση του αγροτεμαχίου.

Ευέλικτα μισθωτήρια

Σημειώνεται πως οι ενοικιάσεις αγροτεμαχίων βασίζονται στα ευέλικτα μισθωτήρια, τα οποία μίνιμουμ αφορούν τα τρία χρόνια, ενώ ως ανώτατο βάθος χρόνου έχουν τη δεκαετία. Επιπροσθέτως το γεγονός πως οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στα αγροτεμάχια είναι προκάτ κατασκευές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στον ενοικιαστή.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων αυτοί καταφεύγουν στην ενοικίαση όταν δεν επιθυμούν να πουλήσουν το ακίνητο τους αλλά παράλληλα θέλουν να το αξιοποιήσουν με κάποιον τρόπο εξασφαλίζοντας και ένα σημαντικό μηνιαίο εισόδημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα