Έρχονται αλλαγές στο ΓΕΜΗ - Επανεξέταση και αναμόρφωση των διατάξεων

Αλλαγές έρχονται με νέο νομοσχέδιο στο ΓΕΜΗ όπως προκύπτει από την σύσταση επιτροπής η οποία έχει σκοπό να επανεξετάσει και να αναμορφώσει τις υπάρχουσες διατάξεις.

Συγκροτείται Νομοπαρασκευαστική επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με σκοπό την επανεξέταση και αναμόρφωση των διατάξεων που διέπουν τη νομοθεσία για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, με σκοπό την επανεξέταση και αναμόρφωση της νομοθεσίας για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις νέες διατάξεις που

διέπουν τους υπόχρεους εγγραφής, ιδίως τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών (ν. 4548/2018), όσον αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των συστατικών και δηλωτικών πράξεων.

Στόχος του νομοσχεδίο είναι να επανεξετάσει τους υπόχρεους εγγραφής και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν, αλλά και να επανεξετάσει τις συνέπειες στις περιπτώσεις παράλειψης δηλώσεων από τους υπόχρεους και να διασφαλίσει αποτελεσματικές και αποτρεπτικές κυρώσεις.

Επίσης θα πρέπει η επιτροπή να εισηγηθεί διατάξεις για την ομοιόμορφη και αποτελεσματική εφαρμογή του δικαίου ώστε να γίνει η κατάρτιση σχεδίου νόμου, αιτιολογικής έκθεσης και όλων των λοιπών συνοδευτικών εκθέσεων για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα