Ερχονται 50 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Διαδοχικές ήταν οι συναντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Σάρλη, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ). Γνωστοποιήθηκε η υποβολή αιτήματος έγκρισης δαπάνης για την πρόσληψη 50 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων

των δικαστικών υπαλλήλων και οι εκλογικές αποζημιώσεις των δικαστικών υπαλλήλων, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν κατά σημερινές διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Σάρλη, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από την ΟΔΥΕ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των εκλογικών συνεργείων στα οποία μετέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, τα οποία θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία.

Στη συνάντηση με τα μέλη του ΣΔΥΑ, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2015 για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας με 500 και πλέον δικαστικούς υπαλλήλους (μέσω ΑΣΕΠ 1998 και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω διορισμού διακριθέντων αθλητών κ.λπ.), ενώ οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων διατύπωσαν παράπονα για τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, αναδείχθηκε ο διπλασιασμός για το έτος 2019, της προβλεπόμενης δαπάνης για υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικά για τις ανάγκες του εφετείου της Αθήνας, αφού με την πρόσφατη ανακατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων δημιουργήθηκαν κενές θέσεις, η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι οι θέσεις αυτές να καλυφθούν.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε η υποβολή αιτήματος έγκρισης δαπάνης για την πρόσληψη 50 υπαλλήλων.

Δείτε περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερχονται 50, ΑΣΕΠ, Υπουργείο Δικαιοσύνης,erchontai 50, asep, ypourgeio dikaiosynis