Επιβεβαίωση Dnews για το «lockdown» στο Ρεβεγιόν: Από την Πέμπτη τα νέα περιοριστικά μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων (βίντεο)

Πιο αυστηροί από αυτούς που είχαν αρχικά ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου θα είναι οι περιορισμοί που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που επιβεβαίωσε πλήρως το Dnews για την επιβολή των νέων μέτρων από την Πέμπτη.

Ανακοινώνονται την Τετάρτη μετά τις συσκέψεις που θα προηγηθούν οι προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα περιορισμοί που είχαν προετοιμαστεί για τις 3 Ιανουαρίου, ενώ η πιθανότερη ημερομηνία επιβολής τους σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ΄όπως σας

είχε ενημερώσει νωρίτερα το Dnews είναι η Πέμπτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε ξεκάθαρο πως τα μέτρα θα επισπευστούν μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα Χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα. Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα είναι η Επιτροπή των Ειδικών εκείνη που θα εισηγηθεί τη επίσπευση της επιβολής των μέτρων «από αύριο ή μεθαύριο» και πως αυτοί θα είναι «ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν την πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα σενάρια θέλουν τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 9 το βράδυ. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι θα γιορτάσουμε σπίτια μας, κάτι που θυμίζει την περσινή χρονιά.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που αναμενόταν να ισχύσουν από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, έχουν ως εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση για ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός. Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα. Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιβεβαίωση Dnews, Ρεβεγιόν, Πέμπτη,epivevaiosi Dnews, revegion, pebti