Μετάλλαξη Όμικρον - Δημόπουλος: Πού οφείλεται η "εκρηκτική" διασπορά

Για το νέο "μαύρο" ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων αλλά και για την ταχεία εξάπλωση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, Όμικρον, έκανε λόγο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Ο Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στον ANT1, δήλωσε αρχικά πως η νέα έκρηξη των κρουσμάτων της COVID-19 ήταν αναμενόμενη, ενώ αποκάλυψε πως η ταχεία

εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι αποτέλεσμα του εορταστικού τριημέρου.

"Αναμέναμε την έκρηξη των κρουσμάτων, ξέραμε ότι άλλα ευρωπαϊκά κράτη ήταν μπροστά από εμάς λίγες εβδομάδες. Μέσα από την ανάλυση των λυμάτων βλέπουμε πως υπάρχει μια αύξηση του ιικού φορτίου, προφανώς ως αποτέλεσμα του εορταστικού τριημέρου και φαίνεται οτι η μετάλλαξη Όμικρον επικρατεί της Δέλτα".

Για τα νέα μέτρα και την αποτελεσματικότητά τους ο κ. Δημόπουλος είπε πως ο κύριος στόχος είναι η επιμήκυνση της περιόδου του διπλασιασμού των κρουσμάτων.

"Έχει ιδιαίτερη σημασία ο διπλασιασμός των κρουσμάτων να γίνεται σε μεγαλύτερο διάστημα"

"Η προσπάθεια η οποία καταβάλλεται με τα μέτρα, συμβαίνει για να γίνει ο διπλασιασμός των κρουσμάτων σε 3 και σε 4 μέρες. Έχει ιδιαίτερη σημασία ο διπλασιασμός να γίνεται σε μεγαλύτερο διάστημα, για να δοθεί μια μεγαλύτερη δυνατότητα στο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει στα περιστατικά.

Σε αυτό που πρέπει να στοχεύσουμε είναι στην επιμήκυνση της περιόδου που θα έχουμε αυτήν την επιθετική αύξηση. Ο ίδιος στη συνέχεια επισήμανε την σημασία που έχει η τρίτη δόση, τονίζοντας, πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η νόσηση. Είναι άλλο πράγμα η νόσηση και άλλο η μόλυνση. Το ζητούμενο είναι να αποφύγουμε της νοσηλείες", δήλωσε.

Μιλώντας για τις νοσηλείες από την μετάλλαξη Όμικρον, ο ίδιος τόνισε πως "τα συμπτώματα και η νόσηση από το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος είναι ηπιότερα. Αυτοί που κινδυνεύουν από τη Όμικρον είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και εκείνοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετάλλαξη Όμικρον - Δημόπουλος, Πού,metallaxi omikron - dimopoulos, pou