Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Λάμπρου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πάνου Λάμπρου στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα» και προσθέτει πως «μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά την διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των "πρόθυμων" της Κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της "17 Νοέμβρη" και των “Πυρήνων της Φωτιάς"». «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική», καταλήγει η ΝΔ.

Ποιος είναι ο Πάνος Λάμπρου

Ο Πάνος Λάμπρου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία και συμμετέχει ενεργά από μικρή ηλικία στην Αριστερά. Προέρχεται από την ΑΚΟΑ και είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοσιογράφος και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας "Εποχή". Από μικρή ηλικία συμμετείχε στην "ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος" και στο ΚΚΕ Εσωτερικού.

Ως νυχτερινός μαθητής συμμετείχε στο Σύλλογο Εργαζομένων Μαθητών (ΣΕΜΜΕ). Όπως αναγράφεται στο επίσημο βιογραφικό του, "συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, υπερασπιζόμενος, μαζί με άλλες και άλλους, τους χωρίς φωνή και δικαιώματα. Παλεύει μαζί και για τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας". Είναι επίσης μέλος της "Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων", ενώ συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο.

Ο ίδιος διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ όπως γράψαμε και παραπάνω, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε το αρμόδιο Υπουργείο, η ιδιότητα του κ. Λάμπρου ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από 28/8/2015.

Ο κ. Λάμπρου ήταν μέλος της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ενώ ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της "17 Νοέμβρη" Ηρακλή Κωστάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα