ΕΣΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ θα δοθεί σε 5.000 εργαζομένους

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 5.000 εγκλωβισμένους εργαζομένους φέρνει το υπουργείο Εργασίας τις πρώτες ημέρες του Απριλίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Ανδρέα Νεφελουδη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, όπως , για παράδειγμα, επιχειρήσεις που συστηματικά και επί μήνες αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενούς τους.

Επίσης, θα αφορά εργαζόμενους οι οποίοι, λόγω καταχρηστικών πρακτικών από την πλευρά της εργοδοσίας, έχουν καταφύγει στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας για να διασώσουν

ότι μπορούν από τα δεδουλευμένα τους. Ακόμα, θα αφορά εργαζόμενους που ξαφνικά βρέθηκαν στην ανεργία, λόγω «λουκέτου» που μπήκε στην επιχείρηση όπου δούλευαν.

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε περίπου 5.000 ωφελούμενους, θα παρέχει ένα ποσό κοντά στα 1.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση, ενώ παράλληλα θα προσφέρει και επίδομα για κατάρτιση, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες να αποκτήσουν μια εξειδίκευση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, στο Κλάδο του μετάλλου και στον Τύπο και γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Ενήμερωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα