Επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη (εικόνες)

Άγνωστοι πραγματοποίησαν τα ξημερώματα επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στο Νέο Ψυχικό. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενοίκων.

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο Νέο Ψυχικό τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/06).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα

στις 4 τα ξημερώματα. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενοίκων.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Κρατικής ασφάλειας και περισυνέλλεξε τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού. Εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Δεν υπάρχουν αναφορά για προσαγωγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «ΕΡΤ», υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των -πιθανότατα δύο- δραστών. Το υλικό αναμένεται να αναλυθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Την επίθεση καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας:

«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη. Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι».

Καταδίκη της επίθεσης και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μία λακωνική ανακοίνωση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη».

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα