Επιταγή ακρίβειας στο «καλάθι» της ΔΕΘ, ποιοι θα δουν διπλό ποσό και «φουσκωμένο» επίδομα θέρμανσης

Τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και το κυβερνητικό επιτελείο κοστολογούν και εξετάζουν μέτρα που αναμένεται να ελαφρύνουν από τα βάρη της ακρίβειας, τα νοικοκυριά.

Την ώρα που το Market Pass 2 έχει «κλειδώσει» και αναμένεται να παραταθεί σίγουρα έως το τέλος του 2023, η κυβέρνηση έχει στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αναταπεξέλθουν όσο το δυνατόν περισσότερο, στην συνεχόμενη αύξηση των τιμών.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες τρεις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας

οπότε απαιτείται προσοχή ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία που θα βάλει την χώρα στη λίστα με τους προτιμητέους επενδυτικούς προορισμούς και τα ελληνικά ομόλογα σε ασφαλή θέση για ευνοϊκότερο δανεισμό.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ έχει ξεκινήσει. Υπό αυτό το πρίσμα τα μέτρα που κοστολογούνται και εξετάζονται είναι τα εξής:

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης με αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με στόχο να προστατευθούν οι ευάλωτοι και αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη στην περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου. Πέρυσι το επίδομα χορηγήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά με το συνολικό ύψος του να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ το 2021. Ένα νέο πλαίσιο ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών. Νέα επιταγή ακρίβειας 200- 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους, η οποία θα δοθεί τα Χριστούγεννα. Επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αυξήσεις την 1η Ιανουαρίου του 2024. Επέκταση του Market Pass έως το τέλος του χρόνου καθώς συνεχίζεται το ράλι των ανατιμήσεων στα τρόφιμα. Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος που θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας αλλά θα περάσουν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή το φθινόπωρο. Οι νέες παρεμβάσεις αφορούν τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2024 και θα δηλωθούν το 2025 στην Εφορία. Νέα παράταση έως τον Ιούνιο του 2024 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά) και στον πολιτισμό. Οι επικρατέστεροι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 250 ευρώ είχαν λάβει περσι πριν από τα Χριστούγεννα 1 εκατ. συνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο ήταν 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών.

Παράλληλα, περίπου 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, το Δεκέμβριο έλαβαν διπλή δόση.

Επίσης, 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έλαβαν μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση.

Σημειώνεται ότι η οικονομική ενίσχυση αφορούσε και τους μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες.

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ #ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #ΔΕΘ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΜΕΤΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιταγή, ΔΕΘ,epitagi, deth