Επίσκεψη της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου στις φυλακές Αυλώνα

Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, συνοδευόμενη από αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου της, επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Η υπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Καταστήματος Κράτησης και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ για την καθημερινότητα

των νεαρών εγκλείστων, τα προγράμματα επιμόρφωσης και για το σύνολο των δράσεων πού πραγματοποιούνται.

Την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, την περίμεναν και την υποδέχθηκαν στις φυλακές του Αυλώνα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ομάδα κρατουμένων παρουσίασαν ένα μικρό μέρος θεατρικής παράστασης, που είχε ως σκοπό να αντικατοπτρίσει τα δεινά του εγκλεισμού και να αναδείξει τη λύτρωση μέσα από την αλληλοβοήθεια. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μέρος ευρύτερου προγράμματος, πού αποσκοπεί στην θεραπεία και στην ανάπτυξη αισθήματος συλλογικότητας και συμμετοχής όλων των κρατουμένων μέσα από το θέατρο.

Η κα Δράκου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία, την ενημέρωση, καθώς και την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας, ειδικά για το ευαίσθητο θέμα των νεαρών κρατουμένων, και συμφωνήθηκε η έμπρακτη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων των δύο χωρών.

#ΦΥΛΑΚΕΣ_ΑΥΛΩΝΑ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΚΥΠΡΟΣ #ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσκεψη, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξης, Κύπρου, Αυλώνα,episkepsi, dikaiosynis, dimosias taxis, kyprou, avlona