Επίκειται και νέα συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τους «αντάρτες» ιερείς του Λυκαβηττού

«Χαμένοι στην μετάφραση» είναι η Αρχιεπισκοπή και η εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού για την υπόθεση του «θαυματοποιού» εφημερίου Δημήτρη Λουπασάκη.

Όπως πως υποστηρίζουν άτομα από την πλευρά του παπά - Δημήτρη, δεν έχουν λάβει κανένα επίσημο έγγραφο από την Αρχιεπισκοπή που να απαγορεύει στον ίδιο να συνεχίσει να λειτουργεί στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια τρίτη συνάντηση του Ιερώνυμου με τον Λουπάσακη και τα άτομα που τον πλαισιώνουν.

Αξίζει

δε να σημειωθεί, ότι οι προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν με τον Αρχιεπίσκοπο αφορούσαν κυρίως την μετακίνηση των 16 άτονων που πλαισιώνουν τον πατέρα Λουπασάκη προκειμένου να ακολουθήσουν το μοναχισμό τους σε ένα παλιό μοναστήρι στη Βάρη, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τη συνέντευξη του Ιερώνυμου στην εφημερίδα Καθημερινή.

Στην συνέντευξη του, ο Αρχιεπίσκοπος και σε ερώτηση σχετικά με τον άνθρωπο που λέει ότι η θεραπεία βρίσκεται σε έναν Σταυρό που ανήκει προσωπικά σε αυτόν και όχι στην Εκκλησία ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε τα εξής: «Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κτλ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου».

Ο κ. Ιερώνυμος καταλήγει ως εξής: «Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν "μένουμε εδώ", θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους. Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του Σταυρού. Θα μπει σε μία προθήκη στη μόνη που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει».

Οι λειτουργίες συνεχίζονται κανονικά με πλήθος από όλη την Ελλάδα να συρρέει στον ναό του Λυκαβηττού, για να λάβουν την ευλογία του Σταυρού από τον πατέρα Λουπασάκη, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επέστρεψε προσφάτως από την Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η υπόθεση του «θαυματοποιού» εφημερίου δεν λήφθηκε καμία απόφαση για το μέλλον του.

Για θέμα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ αλλά και την ιεραρχία της ελληνικής Εκκλησίας το προηγούμενο διάστημα, στην ανακοίνωση αναφέρεται απλά, ως υπ' αριθμόν 7 ζήτημα μεταξύ αρκετών άλλων, στο επίσημο δελτίο τύπου της ΔΙΣ, ως εξής:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ως ο οικείος και αρμόδιος Ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την υπόθεση του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος εμπίπτει στην ποιμαντική και κανονική του αρμοδιότητα».

#ΑΓΙΟΙ_ΙΣΙΔΩΡΟΙ #ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ_ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα