Μπαράζ επιθέσεων σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, μπλακ άουτ σε υπουργεία

Το βράδυ της Πέμπτης 23/1 διαπιστώθηκε ότι έχουν «πέσει» η ιστοσελίδα των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας και την Πυροσβεστικής, μέχρι και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Κατά τις πρώτες ώρες δεν έγινε γνωστό για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόσβαση στον ιστότοπο. Μεταξύ των σελίδων που έπεσαν είναι των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας και την Πυροσβεστικής μέχρι και η ιστοσελίδα του

Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μέρες,Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Αποκαταστάθηκαν αργά το βράδυ

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν το βράδυ στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που παρουσίασαν πρόβλημα ήταν οι σελίδες της κυβέρνησης, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, της Αστυνομίας και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη

Σε ανάρτηση τους στο Facebook μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει ότι έριξε την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Πέτσας: Έγινε κυβερνοεπίθεση, επανήλθε η κανονική λειτουργία

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «'Αμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα