Νέα δημοσκόπηση Pulse: Διψήφια διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχία για τα εθνικά

Εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα διψήφιο ποσοστό η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse και η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο σταθμό Σκάι.

Στη νέα δημοσκόπηση

του Σκάι το διψήφιο νούμερο στο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι υψηλό, αν και μειωμένο στο 12,5%. Ωστόσο έντονη ανησυχία των πολιτών καταγράφεται για τα ελληνοτουρκικά.

Ενδιαφέροντα είναι επίσης τα ευρήματα στα εθνικά όσο και στο προσφυγικό / μεταναστευτικό. Η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης στο διπλωματικό πεδίο, στο μεταναστευτικό, ενώ επικροτεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με 47 μονάδες. Το 66% δηλώνει ότι ανεξάρτητα από το τι θα ψήφιζε, η ΝΔ πιστεύει ότι θα βγει πρώτο κόμμα σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Μόλις 19% απαντά θετικά στο ίδιο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καταλληλότερος

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με 18 μονάδες διαφορά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 25% των πολιτών.

Απαισιόδοξοι οι πολίτες

Οι πολίτες δηλώνουν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση τους. Το 47% απαντά ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του είναι μέτρια και το 32% δύσκολη/πολύ δύσκολη. Μόλις το 16% λέει ότι η οικονομική κατάσταση του είναι άνετη και πολύ άνετη.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα