Επεισόδια στο Μαρούσι: Η Αστυνομία διαψεύδει τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

Η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει ότι έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στα επεισόδια που σημειώιθηκαν κατά τη συγκέντρωση των πυροσβεστών, την Παρασκευή στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι «σχετικά με περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης».

Από τη ΓΑΔΑ τονίζεται επίσης ότι η διοικητική διερεύνηση «βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο γενικός γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας, μίλησε το πρωί για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως ενώ όλο το καλοκαίρι έδιναν τεράστια μάχη, «το ευχαριστώ ήταν τα χημικά».

Μιλώντας στο OPEN, περιέγραψε σκηνές που μαρτυρούν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν «εκτός ελέγχου», καθώς - όπως είπε - πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο, ενώ η αύρα έριχνε νερό τυφλά ακόμα και σε μηχανάκια που περνούσαν από το σημείο.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου του από κρότου λάμψης που έριξαν τα ΜΑΤ.

Ο κ. Μανίφας διευκρίνισε, παράλληλα, πως είναι πρόσχημα η δικαιολογία που έδωσε η ΕΛΑΣ ότι τους επιτέθηκαν γιατί έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Κηφισίας. Όπως είπε, και τα δυο ρεύματα έκλεισαν μόνο για 10 - 15 λεπτά όταν η αντιπροσωπεία των 2.000 πυροσβεστών, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν είχε χρόνο ούτε ένα λεπτό για να τους συναντήσει.

«Ο προηγούμενος υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς μας έλεγε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο θα έκαναν προσλήψεις πυροσβεστών. Ο σημερινός υπουργός δεν δέχθηκε να μας δει ούτε ένα λεπτό», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα