Προειδοποίηση για τους εμβολιασμένους και τα τεστ αντισωμάτων

Στην εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων από τη χρήση τεστ αντισωμάτων από εμβολιασμένους αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφέρθηκε στο φαινόμενο που παρατηρείται με ανθρώπους, οι οποίοι αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους με τρίτη δόση διότι πραγματοποιούν τεστ αντισωμάτων για να αξιολογήσουν αν έχουν ακόμη ανοσία.

Ωστόσο, όπως η ίδια εξηγεί, όπως γράφει και το News4Health.gr,

η μέτρηση αντισωμάτων δεν έχουν σχεδιαστεί αξιολόγησης της ανοσίας. Επίσης, ακόμη δεν είναι γνωστά σε ποια επίπεδα πρέπει να βρίσκονται τα αντισώματα για να παρέχουν επαρκή προστασία.

Για αυτό το λόγο, η κ. Θεοδωρίδου προειδοποίησε τους εμβολιασμένους να μην χρησιμοποιούν τα τεστ αντισωμάτων για να μετρήσουν την ανοσία τους και να μην αναβάλλουν την τρίτη δόση, αν έχουν περάσει 6 μήνες από τη 2η δόση.

«Τα τεστ αντισωμάτων πολλές φορές παραπλανούν τους εμβολιασμένους που νομίζουν ότι έχουν αντισώματα. Αυτά τα αντισώματα, όμως, δεν αντιστοιχούν στην προστασία που πρέπει να έχουν. Λόγω της μείωσης των αντισωμάτων συστήνεται η τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα και σε ηλικιωμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι η τρίτη δόση χορηγείται χορηγείται 6 μήνες από τη 2η δόση. Όπως γράφει και το News4Health.gr, εξαίρεση αποτελούν οι ανοσοκατασταλμένοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν την τρίτη δόση 1 μήνα από τη 2η δόση. Όσον αφορά τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson, η αναμνηστική τους δόση (2η) μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον 2 μήνες μετά την πρώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα