Επανελέγχονται οι αποφυλακίσεις από το 2015 για λόγους υγείας

Την απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης, να επανλεγχθούν όλες οι αποφυλακίσεις που έγιναν για λόγους υγείας, από το 2015, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου.

Όπως υποστήριξε στόχος αυτής της έρευνας, είναι να ανακληθούν όσες αποφυλακίσεις διαπιστωθεί ότι έγιναν με χρήση πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας ή ψευδή στοιχεία.

Ο κ. Καλογήρου, υπερασπίστηκε το νόμο Παρασκευόπουλου, μιλώντας για πρωτοφανή στοχοποίησή του

και απέκρουσε τις επικρίσεις περί υποτροπιασμού κρατουμένων που απολύθηκαν υπό όρους, μιλώντας για διαστρέβλωση των αριθμών, επειδή όλα τα έγγραφα αποφυλάκισης ανεξαρτήτως του λόγου και του νόμου με βάση τον οποίο γίνονται αναγράφουν ούτως ή άλλως και την εκάστοτε αποσυμφορητική διάταξη ακόμη κι αν η αποφυλάκιση δεν βασίστηκε σε αυτή.

Υπεραμυνόμενος της απόφασης για νέα ετήσια παράταση του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, υποστήριξε ότι αυξήθηκαν οι κρατούμενοι κατά 1.000 μέσα σε μόλις ένα μήνα, ενώ επικαλέστηκε και τις καταδίκες ύψους 3,2 εκ. ευρώ της χώρας μας την περίοδο 2008-2014 για τις συνθήκες κράτησης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε επίσης στοιχεία σχετικά με τους αριθμούς ανθρωποκτονιών, βιασμών και ληστειών από το 2010 έως το 2017 , προκειμένου να αποδείξει από τη σύγκριση ότι καταγράφεται μείωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα