Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι εργαζόμενοι ιδιωτικής υγείας

Στην αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι ιδιωτικής υγείας διεκδικώντας υψηλότερες αποδοχές και συλλογικές συμβάσεις που θα καθορίζουν το ωράριο εργασίας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση, σε λίγους μήνες, της «μνημονιακής περιόδου», τα σωματεία των εργαζομένων του κλάδου ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, ασκώντας πιέσεις προς την εργοδοτική πλευρά για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης 20 Μαρτίου, στην Ομόνοια στις 6:30

το απόγευμα, με το οποίο ζητούν την επανάκαμψη των συλλογικών συμβάσεων. Μία ημέρα νωρίτερα, την Δευτέρα 19 Μαρτίου θα συμμετάσχουν σε σχετική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Τα σωματεία του κλάδου ιδιωτικής υγείας καταγγέλλουν ότι στα χρόνια της κρίσης υπέστησαν απώλειες που έφτασαν έως και το 40% του μισθού τους. Για το λόγο αυτό στα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων, οι αυξήσεις στους μισθούς, το πενθήμερο, το επτάωρο και το 35άωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα