Εντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης βρήκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, την απονομή της ιθαγένειας και τις εκλογικές διατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Μάκης Βορίδης απο τη ΝΔ υποστήριξε ότι το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την ισότητα των φύλων αδικείται απο τα άλλα δύο μέρη που αφορούν τις πολιτογραφήσεις και τις εκλογικές διατάξεις. «Αλλάζετε στο παρά πέντε των αυτοδιοικητικών εκλογών σωρεία διατάξεων και μάλιστα σε ένα νόμο που εσείς είχατε ψηφίσει

πριν απο επτά μήνες» είπε χαρακτηριστικά. Επέμεινε μάλιστα ιδιαίτερα στο τρίτο μέρος του νομοσχεδίου που εξαιρεί τους ΟΤΑ απο την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών λέγοντας πως γίνεται για πολιτική εκμετάλλευση.

«Μεμπτό» χαρακτήρισε η Ευή Χριστοφιλοπούλου απο την ΔΗΣΥ το να αλλάζει το εκλογικό σύστημα στο παρά πέντε των εκλογών. Η ίδια υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την απονομή της ιθαγένεια για ψηφοθηρικούς λόγους.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε πως οι προωθούμενες διατάξεις δεν έχουν ούτε ψηφοθηρικά κίνητρα ούτε είναι φωτογραφικές. «Δεν γίνεται καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ» τόνισε συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να στήσει κομματικούς στρατούς όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Σχετικά με την εξαίρεση απο την αναστολή των προσλήψεων λόγω εκλογών, ο ίδιος υποστήριξε ότι αφορά κυρίως συμβασιούχους. Σχετικά με το μόνιμο προσωπικό τόνισε πως βασικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης είναι το ζήτημα της υποστελέχωσης. «Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για να καλύψουμε τις ανάγκες των Δήμων ύστερα απο διάλογο με τους Δήμους».

Αναφερόμενος στην προκήρυξη 3Κ είπε πως είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει απο συστάσεως του ελληνικού κράτους στην Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζοντας την ως μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό απο την Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο παραδέχθηκε πως υπήρχαν ζητήματα τόσο με τους φακέλους όσο και με τους προσωρινούς πίνακες εξαιτίας όπως είπε της πολύ μεγάλης προσέλευσης. «Τώρα βρισκόμαστε στα τελευταία βήματα αυτής της διαδικασίας και η αντιπολίτευση θέλει να αναβάλουμε την όλη διαδικασία» συμπλήρωσε. Επίσης, κάλεσε όλες τις δημοκρατικές πτέρυγες της Βουλής να σκύψουν πάνω απο τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την νομοθετική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα