Ενθουσιασμός για τη Θεσσαλονίκη... αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ενθουσιασμός υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τη μεγάλη μαζικότητα του κόσμου στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Θεσσαλονίκη (στη ΔΕΘ), η οποία εκτιμάται σε αρκετές χιλιάδες πολιτών και τουλάχιστον διπλάσια από την αντίστοιχη του 2019 στην πόλη (στον πολύ μικρότερο χώρο του λιμανιού).

Ωστόσο, αν και σημαντικό το στοίχημα της Θεσσαλονίκης

για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν το πιο δύσκολο, καθώς το 2019 ήταν πολύ κοντά στη συμφωνία των Πρεσπών και για αυτό στη Μακεδονία γενικότερα οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μειωμένη συμμετοχή.

Τα μεγάλα στοιχήματα, λοιπόν, έπονται για την Κουμουνδούρου Η σημερινή ομιλία Τσίπρα στο Ηράκλειο, όπου πρέπει να επιβεβαιωθεί ο αέρας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στο «κάστρο» Κρήτης (όπου έχει έρθει πρώτος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες), αλλά και το ότι δεν έχει ανακάμψει στην περιοχή το ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται η Χαριλάου Τρικούπη. Πάνω από όλα, η αυριανή ομιλία στην Αθήνα, όπου αποτελούσε ανέκαθεν το κρισιμότερο δείγμα ενόψει της κάλπης για όλα τα κόμματα, με τον καιρό να μην προμηνύεται ο καλύτερος, χωρίς προς το παρόν να εξετάζεται κλειστός χώρος, αλλά η πλατεία Συντάγματος. Η ομιλία την Παρασκευή στην Πάτρα, η οποία αποτελεί ένα ακόμη προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι, πάντως, που ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα στις περιοδείες του θεωρούν ότι ήδη τα δείγματα σε Καβάλα, Βόλο, Λάρισα και Γιάννενα, Αγρίνιο ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΧΑΡΙΤΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα