Εννέα τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις καλύτερα τη ζέστη

Μία καλοκαιρινή δίαιτα θα μπορέσει να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κούραση, την ζέστη και τις συνέπειές της.

Δεν είναι μόνο δροσερά και σε ξεδιψάνε, αλλά έχουν και συγκεκριμένες διατροφικές ιδιότητες που σε βοηθούν να ανεχτείς καλύτερα τη ζέστη, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να καταπολεμάς το αίσθημα του βάρους που μπορεί να αισθάνεσαι στα πόδια.

«Πρέπει να παραδεχτούμε το έξης: δεν υπάρχει μια διατροφή που να ταιριάζει σε όλους, ούτε από άποψη ποιότητας ούτε από άποψη ποσότητας. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ανάγκες. Παρ’

όλα αυτά, έχει αποδειχθεί επαρκώς ότι η μεσογειακή διατροφή με τις αρχές της είναι η καλύτερη διατροφική προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη γενική ευεξία του οργανισμού μας», λέει η Dr. Sara Borchia, Διατροφολόγος Βιολόγος.

Aπό τη Μεσόγειο καταφθάνουν μερικές από τις καλύτερες τροφές για την καταπολέμηση της καλοκαιρινής ζέστης. Πρόκειται για «τροφές που, χάρη στα χαρακτηριστικά και τις διατροφικές τους ιδιότητες, μπορούν να μας βοηθήσουν να αντέξουμε καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, προωθώντας τη θετική αντίδραση του οργανισμού μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει καμία “θαυματουργή τροφή” γι’ αυτόν ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να μπορούμε να τρώμε όσο το δυνατόν μια πιο ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή».

Το Issue παρουσιάζει τις τροφές που θα πρέπει να προτιμάς όταν κάνει πολλή ζέστη:

1. Εσπεριδοειδή

Αποτελούν πηγή πολυφαινολών, χρήσιμων για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τις ζεστές ημέρες. Στην πραγματικότητα, με τη λήψη αυτών των φυσικών ουσιών, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας από μέσα, μέσω μιας σωστής διατροφής, για να εξουδετερώσουμε το αίσθημα των βαριών ποδιών που είναι χαρακτηριστικό της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες.

2. Καρπούζι

Σε ξεδιψάει και δροσίζει, αποτελείται κατά 93% από νερό, περιέχει βιταμίνη Α, C και αρκετή ποσότητα αλάτων, όπως κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο. Είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες (16 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια). Πρόσεξε, ωστόσο, να μην το παρακάνεις με τις ποσότητες. Καθώς περιέχει πολλές φυτικές ίνες, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, ειδικά σε περιπτώσεις κοιλιακού φουσκώματος.

3. Ψάρια

Εξαιρετικά για να σε κάνουν να ξεδιψάσεις χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα (κυρίως κάλιο), συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ισορροπίας νερού-αλατιού. Όπως και το καρπούζι, ωστόσο, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα φουσκώματος θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωσή του, καθώς περιέχει ζυμώσιμα σάκχαρα και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ακόμη και αν ληφθεί σε μικρές ποσότητες.

Διαβάστε τη συνεχειά εδώ.

#ΤΡΟΦΕΣ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΖΕΣΤΗ #ΚΑΡΠΟΥΖΙ #ΨΑΡΙΑ #ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα