Ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το ΥΠΕΞ για την κατάσταση στο Σουδάν

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα ενημερώσει για την κατάσταση στο Σουδάν, το μεσημέρι της Τρίτης, στις 12:00, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σύντομη δήλωση του από το Λουξεμβούργο, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τους ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για την εκκένωση Ελλήνων

από το Χαρτούμ, αλλά άφησε αιχμές για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων της ΕΕ ως συλλογικού οργάνου.

Στο Τζιμπουτί οι 18 Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί

Υπενθυμίζεται πως ακόμη 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το Σουδάν, ενώ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο twitter,οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της Ιταλίας βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Χαρτούμ ξεκίνησε χθες, Κυριακή 23/4, οπότε και οι πρώτοι οκτώ Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της Γαλλίας, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών. Τα άτομα που απομακρύνθηκαν έφτασαν στο Τζιμπουτί.

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΣΟΥΔΑΝ #ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενημέρωση, ΥΠΕΞ, Σουδάν,enimerosi, ypex, soudan