Ενημέρωση για το ΚΕΑ και τις αιτήσεις για τα προνοιακά επιδόματα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης

Ενημέρωση δικαιολογητικών για το ΚΕΑ και τις αιτήσεις για τα προνοιακά επιδόματα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Ο πολίτης που προσέρχεται στο Κέντρο Κοινότητας Δάφνης- Υμηττού με ραντεβού ( τηλ: 213-2050816, 213-2050819)

, θα συμπληρώνει την καρτέλα ωφελούμενου , η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας να παρέχουν μία πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη.

Η εξυπηρέτηση όσον αφορά το ΚΕΑ γίνεται μόνο με ραντεβού ( τηλ : 213-2050816, 213-2050819 ) στο οποίο ο πολίτης οφείλει να γνωρίζει Α.Φ.Μ, ΑΜΚΑ, Λογαριασμό Παροχής ρεύματος, Λογαριασμό Τραπέζης- IBAN και να έχει μαζί του το έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο με το γνήσιο της υπογραφής από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού . Τα δικαιολογητικά διαφέρουν ανάλογα με την αίτηση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και το έντυπο συναίνεσης υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα www.keaprogram.gr και τα ΚΕΠ.

Από 1/3/2018 οι νέες αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα θα γίνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δάφνης- Υμηττού , χωρίς να είναι απαραίτητη η εξ‘ αρχής προσκόμιση πιστοποίησης αναπηρίας. Για τις παλιές αιτήσεις και τις αιτήσεις που αφορούν σε ανανέωση ή παράταση ήδη χορηγούμενου προνοιακού επιδόματος αναπηρίας , η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά μέσω του αρμοδίου Τμήματος Επιδομάτων του Δήμου Δάφνης- Υμηττού ( Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1- Πρώην Δημαρχείο Υμηττού- α΄ όροφος, τηλ : 213-2037816-817. ) .

Η υπηρεσία της εργασιακής συμβουλευτικής περιλαμβάνει : δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής , αναζήτηση εργασίας στον τύπο και σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς και υποστήριξη στην ολοκλήρωση αιτήσεων για εργασία.

Η υπηρεσία της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης περιλαμβάνει την υποδοχή και διαχείριση περιστατικών που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης, μέσα από ατομικές και ομαδικές εργασίες , με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ( άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένοι , πρώην χρήστες ουσιών , άτομα με χρόνιες ψυχικές ή σωματικές νόσους, θύματα έκφυλης βίας , Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) , μετανάστες/πρόσφυγες).
Το Κέντρο Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού ενημερώνει σχετικά με το Κοινωνικό Τιμολόγιο για ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ , ενώ η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον ωφελούμενο , ηλεκτρονικά.

Για πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Κοινότητας πατήστε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα