Κιουτσούκης – ΓΣΕΕ: Ιδιωτικοποιήσεις σκάνδαλο στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο

Για εκτροχιασμό του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και για «σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις» κάνει λόγο ο Νίκος Κιουτσούκης, επικρίνοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο γγ της ΓΣΕΕ αναφέρεται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μιλώντας για «ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής» ενώ σε ό,τι αφορά την εκποίηση της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) επισημαίνει ότι πρόκειται για «εγκληματική απόφαση». Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι «υγιής,

κερδοφόρα και στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού-μεταφορικού έργου αλλά και της εφοδιαστικής αλυσίδας συνολικά».

Σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κιουτσούκης τονίζει με νόημα ότι πρόκειται για «την παράνοια των κυβιστήσεων». Ο γγ της ΓΣΕΕ που προέρχεται από τον κλάδο των σιδηροδρόμων, υπογραμμίζει ότι «την ώρα που σε όλη την Ευρώπη, ήδη, από την προηγούμενη δεκαετία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επανακρατικοποιήσεων των Σιδηροδρόμων, η κυβέρνηση της Αριστεράς συνεχίζει την εκποίησή του Ελληνικού Σιδηροδρόμου αφελληνοποιώντας τον παραδίδοντας τον, σε θυγατρική κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ιταλίας αγνοώντας την κερδοφορία, τις προοπτικές, την τεχνολογική βάση και την προστιθέμενη αξία τους για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, τη στήριξη του νέου αναπτυξιακού μοντέλου και του παραγωγικού προτύπου».
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη οι κυβερνητικές πρακτικές γυρίζουν τον Σιδηρόδρομο στην «προ Τρικούπη εποχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα