Ένα ένα τα θετικά αντίμετρα – Στόχος να εκτεθεί ο Μητσοτάκης

Όσο πλησιάζει το κρίσιμο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου τόσο η αγωνία χιλιάδων συνταξιούχων μεγαλώνει. Παρ’ όλα αυτά, υπουργοί και βουλευτές δεν αγχώνονται και βγάζουν προς τα έξω σιγουριά ότι η μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων μοιάζει -σχεδόν- σίγουρη.

Τον ισχυρισμό τους ήρθε να ενισχύσει και η χθεσινή διάψευση του Σολτς σε δημοσίευμα που ανέφερε, πως πίσω από τις κλειστές πόρτες στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνήθηκε το «κούρεμα»

των υψηλών και μεσαίων συντάξεων.

Η μη εφαρμογή αυτού του δυσβάσταχτου μέτρου για χιλιάδες συνταξιούχους αποτελεί κορωνίδα του κυβερνητικού σχεδιασμού. Περιττό να τονίσουμε ότι διαφορετικό σενάριο μοιάζει καταστροφικό και ψαλιδίζει τις ελπίδες για αντιστροφή του κλίματος.

Προσλήψεις, αναδρομικά, κοινωνικό κράτος, μείωση εισφορών, φοροελαφρύνσεις και μείωση στον ΕΝΦΙΑ είναι ορισμένα βασικά σημεία του σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ήδη πριν από λίγες ώρες κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κίνηση που είχε προαναγγείλε από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Οι εκλογές πλησιάζουν και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παίξει τα ρέστα. Πλέον, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφήνουν πίσω τις αρνητικές ειδήσεις και βγάζουν σιγουριά για αλλαγή του κλίματος . Όπως τονίζουν στελέχη της τα νομοσχέδια που θα «μαρτυρούν» την μετάβαση στην μεταμνημονιακή Ελλάδα θα είναι απανωτά.

Στόχος να εκτεθεί ο Μητσοτάκης

Πέρα από τα νομοσχέδια που έρχονται ή θα έρθουν ένα μετά το άλλο προς ψήφιση στην Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να εκθέσει την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο τυχαία δεν ήταν η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον Κ. Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την επιστροφή των αναδρομικών σε σώματα ασφαλείας κ.α. στην Βουλή.

«Ένα-ένα τα μέτρα θα έρθουν και θα ψηφιστούν και θα λέτε «ναι σε όλα» όπως λέγατε «ναι» στα μέτρα των πιο σκληρών μνημονίων που περάσατε εσείς. Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ότι θα κόψουμε τις συντάξεις και ότι δεν θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φέρουμε και άλλο μνημόνιο. Γι’ αυτό σας φέρνουμε τα μέτρα του 4ου μνημονίου και τα αφιερώνουμε στον Κ. Μητσοτάκη» είχε τονίσει, πετώντας το μπαλάκι στην ΝΔ.

Η πόλωση και τα εκατέρωθεν χτυπήματα θα είναι από δω και πέρα καθημερινά, όσα φτάνουμε κοντά στην ημερομηνία των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα