Εμβολιασμός και χρόνια νοσήματα: Οι ασθενείς που έχουν προτεραιότητα τον Φεβρουάριο

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος άνοιξης θα έχουμε εμβολιαστεί οι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό εξέφρασε ο Γ.Γ. ΠΦΥ σε ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών. Επιπρόσθετο κριτήριο και η ηλικία.

Ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός της επόμενης κατηγορίας πολιτών, στην οποία εντάσσονται πρωτίστως χρονίως πάσχοντες, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας,

με αντικείμενο τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, στην οποία συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πρώτη ομάδα ατόμων αυξημένου κινδύνου, που περιλαμβάνει πολλά νοσήματα με πρώτους μεταμοσχευμένους, νεφροπαθείς τελικού σταδίου και ανοσοκατεσταλμένους, όπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου. Μάλιστα, κριτήριο θα αποτελεί και η προχωρημένη ηλικία, ειδικά αν χρειαστεί να εμβολιαστεί μέρος της ομάδας των ασθενών, αν δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων.

Περισσότερα στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα