Εμβολιασμοί: Το μήνυμα μιας έφηβης από τη Λάρισα - «Πράξη ευθύνης για μικρούς και μεγάλους» (βίντεο, εικόνες)

Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού η πρώτη 15χρονη στο νομό Λάρισας και έστειλε ξεχωριστό μήνυμα για την ασφάλεια όλων. Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η συναίνεση των γονέων για τους εμβολιασμούς των 15 με 17 ετών.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, στην επίσημη ενημέρωση της Δευτέρας (19/07) είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι και λίγες ώρες νωρίτερα ένα κορίτσι από τη Λάρισα είχε στείλει

το δικό της μήνυμα.

«Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι πράξη ευθύνης για μικρούς και μεγάλους για την ασφάλεια όλων», ήταν τα λόγια της.

Πρόκειται, σύμφωμα με το «onlarissa.gr», για την Άρτεμι Γιαννακοπούλου, κόρη του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνου Γιαννακόπουλου. Ο εμβολιασμός της Άρτεμις έγινε τη Δευτέρα (19/07) στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Αναλυτικά η 15χρονη υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που εμβολιάστηκα σήμερα. Για τη δική μου προστασία, για να είμαι πιο ελεύθερη στις κινήσεις μου, για να πηγαίνω στο σχολείο μου με ασφάλεια. Αλλά και για να βοηθήσω την κοινωνία σε αυτή που θα ζήσω αύριο. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους τους νέους να τρέξουν να εμβολιαστούν και όλοι μαζί να δώσουμε την χαριστική βολή στην πανδημία για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Στο κάτω κάτω ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης για μικρούς και μεγάλους».

{https://www.youtube.com/watch?v=V9UWAp9DKOY}

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη (15/07) ξεκίνησαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15-17 ετών (γεννηθέντα έως τις 31.12.2005) κατά της Covid-19, με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν δώσει την έγκρισή τους για το «τσίμπημα». Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.

Αυτά πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Όπως αναφέρθηκε, τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβολιασμοί, Λάρισα - Πράξη,emvoliasmoi, larisa - praxi