Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία κήρυξε ο Σάντσεθ

Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στην Ισπανία τη 28η Απριλίου. Οι πολυαναμενόμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έγιναν με τον ίδιο να προχωρά στην κήρυξη των εκλογών.

Ο Σάντσεθ προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην Ισπανία αφού έχασε την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στην

βουλή.

«Ανάμεσα στο να μην κάνουμε τίποτε και να συνεχίσουμε χωρίς προϋπολογισμό και στο να δώσουμε τον λόγο στους Ισπανούς, επιλέγω το δεύτερο. Η Ισπανία χρειάζεται να συνεχίσει να προχωρεί, να προοδεύει με ανεκτικότητα, σεβασμό, μετριοπάθεια και κοινή λογική», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώεται ότι με σημερινό της δημοσίευμα η Deutsche Welle έκανε λόγο πως η Ισπανία μπαίνει σε νέα περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας. Όπως ανέφερε «Μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ η Ισπανία οδηγείται -εκτός μεγάλου απροόπτου- σε πρόωρες εκλογές. Τα καταλανικά κόμματα, τη στήριξη των οποίων χρειάζεται η κυβέρνηση μειοψηφίας, συντάχθηκαν με τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους και ψήφισαν εν τέλει κατά του προϋπολογισμού. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τη χώρα αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα ήδη την ερχόμενη άνοιξη. Η θητεία της νυν κυβέρνησης λήγει κανονικά τον Ιούνιο του 2020».

Keywords
Τυχαία Θέματα