Τη ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου τίμησε η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης

Τη ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου τίμησε η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης για την προσφορά της στην τέχνη, καθώς και για τη δράση της για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Το έχουμε πλέον καθιερώσει να βραβεύουμε κάθε χρόνο πρόσωπα με σημαντικές δράσεις και προσφορά.

Προσπαθούμε πάντοτε να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία του Δήμου μας. Γνωρίζουμε βεβαίως ότι υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες συμπολίτες μας που αξίζουν ιδιαίτερης μνείας και τιμής. Και θα έπρεπε ο Δήμος να φρόντιζε γι΄ αυτή τη σημαντική πλευρά της πόλης.

Με αφορμή λοιπόν την κοπή της πίτας, βραβεύσαμε συμπολίτες μας για την προσφορά τους στον εθελοντισμό (Γιόλα Πετρούτσου), στα γράμματα (Νίκος Λάζαρης), τον αθλητισμό (Κώστας Γατζίας) και την τέχνη (Ιωάννα Ευθυμίου). Αναγνωρίσαμε στα πρόσωπά τους, με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, δεκάδες άλλους που ξεχωρίζουν σε διάφορους τομείς. Κι αξίζουν ειδικής διάκρισης. Και θεωρούμε ότι θα έπρεπε ο Δήμος να φρόντιζε γι΄ αυτή τη σημαντική πλευρά της πόλης. Κάτι που υποσχόμαστε ότι θα πράξουμε εμείς.

Σήμερα θα αναφερθούμε στην καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης και γνωστή ζωγράφο και καθηγήτρια στον Δήμο μας Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία, εκτός των άλλων, έχει αναπτύξει σπουδαία δράση για την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Έχει μάλιστα πραγματοποιήσει ειδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εκθέσεις της στο Μόντε Κάρλο.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Ελλάδος, της κ. Ευθυμίου και τη συνεχάρη για το έργο της. «Τιμάτε τον Δήμο μας» τόνισε. Συγχαρητήρια της έδωσε και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος, ενώ την απονομή έκανε ο επί 16 έτη κοινοτάρχης της Λυκόβρυσης Λευτέρης Κωνσταντινίδης.

The post Τη ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου τίμησε η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα