Ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο - Ανασύρθηκαν δύο σοροί, φωτογραφίες από το σημείο (pic&vid)

Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τρεις νεκρούς - Σύμφωνα με πληροφορίες στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι ενώ ανασύρθηκαν και οι τρεις σοροί.

Ακόμη μία σορός άνδρα, επιβαίνοντα στο πολιτικό ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, ανασύρθηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Πρόκειται για τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου.

Δύο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή

του διαύλου Πόρου-Γαλατά, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νωρίτερα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και κάποιου ακόμα αγνοουμένου.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

{https://twitter.com/AFP/status/1163801861553569792}

«Δεν έχει βρεθεί έως τώρα η καμπίνα του ελικοπτέρου», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος μοιράστηκε τις πρώτες πληροφορίες για την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

{https://twitter.com/YPsar/status/1163797472063500288?s=20}

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης ελικοπτέρου που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός.

{https://twitter.com/Katselos/status/1163794875906777088?s=20}

Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ λένε ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στην περιοχή, στη νότια είσοδο του Γαλατά όπου έπεσε το ελικόπτερο, έχουν σπεύσει και δυνάμεις του Λιμενικού.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Τέλος, γεννήτριες αναμένεται να μεταφερθούν στον Πόρο μετά από αίτημα της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας καθώς από την πτώση του ελικοπτέρου έχει σημειωθεί γενικό μπλακ αουτ στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα