Εκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά - Χρυσοχοϊδη, στους δρόμους και ο στρατός για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και

τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Επιστρατεύει γεννήτριες η ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της υδροδότησης

Δεκάδες προβλήματα και διακοπές νερού καταγράφονται σε αρκετά σημεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί διακοπές ύδρευσης τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η ΕΥΔΑΠ, με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Σαχίνης.

Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία, όπως η Πετρούπολη, όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα, καθώς έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα