Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τη φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα μιλήσει για την εξέλιξη της φωτιάς στη Σταμάτα.

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (27/7) στη Σταμάτα θα πραγματοποιήσει στις 17:15 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται οτι για την προστασία των πολιτών, εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία έχει στείλει ήδη δυο SMS στο 112.

Μάλιστα, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια στον οικισμό της Ροδόπολης. Τα

πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί ήδη στην πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο. Στο σημείο επιχειρούν 141 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μαζί.

Υπενθυμίζεται οτι οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν νωρίτερα εμπρησμό.

Εμπρησμό «βλέπουν» πίσω από την φωτιά στην Σταμάτα οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ο αδερφός μου άκουσε τέσσερα γκαζάκια. Την έχουν βάλει τη φωτιά» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο MEGA. λέει κάτοικος της περιοχής

«Ειδικός δεν είμαι για να πω αν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εστίες. Από και πέρα, υπάρχουν πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν είναι συνέχεια μιας φωτιάς στη δική μου λογική» υπογράμμισε άλλος κάτοικος. «Δεν είναι δυνατόν στη λεωφόρου Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και δεξιά και αριστερά», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι εστίες είναι διάσπαρτες, περιμέναμε τη φωτιά από κάτω προς τη Διονύσου υπήρχε εστία πάνω από τη Διονύσου δεν είναι τυχαίο» τόνισε ένας πυροσβέστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα