«Πύρινη» κόλαση και στη Σαρδηνία, 1.500 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (βίντεο, εικόνες)

Πυρκαγιές τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν σε Σαρδηνία, Καταλονία και Καλιφόρνια, ενώ άλλες σε περιοχές δημιούργησαν πολλά προβλήματα πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις. Κοντά στα 1.500 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο ιταλικό νησί. Ελλάδα και Γαλλία έστειλαν από δύο καναντέρ η κάθε μία.

Για τρία 24ωρα, έδωσαν η μάχη με τις φλόγες στη Σαρδηνία οι πυροσβέστες, ενώ Ελλάδα και Γαλλία

έσπευασαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με δύο καναντέρ η κάθε μια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Δασική Υπηρεσία του νησιού, η φωτιά ξεκίνησε από ατύχημα. Ένα αυτοκίνητο εξερράγη, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό δάσος. Κοντά στα 1.500 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο ιταλικό νησί.

Πυρκαγιές τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν, ακόμα, σε Καταλονία και Καλιφόρνια, ενώ άλλες σε περιοχές δημιούργησαν πολλά προβλήματα πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις.

{https://www.youtube.com/watch?v=hW-QjZpt3HQ}

Στη Σαρδηνία, οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ιδίως στα δάση γύρω από τις πόλεις Νούρο και Οριστάνο. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, πάνω από 200.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ περισσότεροι από 7.500 πυροσβέστες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

{https://twitter.com/ItalyinGreece/status/1419718748320276485?s=20}

Η περιφέρεια της Σαρδηνίας κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ περίπου 1.500 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που απειλούνται από τις φλόγες. Στη μάχη με τη φωτιά συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές.

{https://twitter.com/amna_news/status/1419597495475314689?s=20}

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, τέλος, με σύντομο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, εξέφρασε την συμπαράσταση και την εγγύτητά του προς τους κατοίκους της Σαρδηνίας, με την διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις.

Έρευνες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό

Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στη φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

{https://www.youtube.com/watch?v=Duf55sooPtw}

{https://www.youtube.com/watch?v=zAqwr6bvgKs}

Δυο αεροσκάφη Καναντέρ στέλνει η Ελλάδα

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνδρομής μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε αναρτήσεις τους στο Twitter, η Ελλάδα στέλνει δύο αεροσκάφη Καναντέρ CL-415 για να συνδράμει στη μάχη που δίνει η Ιταλία απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία.

«2 αεροσκάφη Canadair CL-415 έτοιμα να αναχωρήσουν για Σαρδηνία που δοκιμάζεται από καταστροφικές πυρκαγιές», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

{https://twitter.com/nhardalias/status/1419349487403900929?s=20}

{https://twitter.com/Sara_Perria/status/1419197726709911555?s=20}

{https://twitter.com/ferozwala/status/1419402064615067656?s=20}

Φλέγεται η Καλιφόρνια, μεγάλη καταστροφή και στην Καταλονία

Πάνω από 770.000 στρέμματα γης έχουν καεί στη βόρεια Καλιφόρνια, ενώ 5.500 πυροσβέστες επιστρετεύτηκαν ώστε να σβήσουν την τεράστια πυρκαγιά.

Στο μεταξύ, μια από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών τέθηκε υπό έλεγχο σε περιοχή της Καταλονίας, αφού έκαψε χιλιάδες στρέμματα γης και υποχρέωσε δεκάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=IiVjWf24TK4}

{https://twitter.com/Strange_Sounds/status/1419993955836563487?s=20}

Πρωτοφανείς πλημμύρες σε Λονδίνο, Ελβετία

Την ίδια ώρα, μεγάλες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο Λονδίνο. Εννέα σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τους Λονδρέζους να χρησιμοποιούν ακόμη και κανό για τη μετακίνησή τους.

Αυτοκίνητα και λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν λόγω των πλημμυρών, ενώ δύο νοσοκομεία αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους ασθενείς και να σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, σε συναγερμό βρίσκονται και τα ελβετικά καντόνια της Βέρνης και της Λουκέρνης, καθώς η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια και τις λίμνες έχει ανέβει επικίνδυνα μετά τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στην Κίνα, ο τυφώνας Ιν-Φα σάρωσε την επαρχία Σιντζιάνγκ. Ενάμιση εκατομμύριο κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ διασώστες επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν όσους παγιδεύτηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία, πάρα πολλά αυτοκίνητα καταστράφηκαν από το χαλάζι κοντά στην Πάρμα.

Χαμός από πλημμύρες στην Ισπανία και στην Ελβετία, όπου τα προβλήματα είναι πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα