Εκλογές 2023: «Στα μαχαίρια» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ, την Πέμπτη αποφασίζει η Διακομματική Επιτροπή

Μαίνεται η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις τηλεμαχίες, καθώς η κυβέρνηση προτείνει ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούνται στη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει και σε τηλεοπτική μονομαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30, η Διακομματική Επιτροπή

Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας και μεταξύ άλλων θα ρυθμίσει και το ζήτημα του/των ντιμπέιτ.

Μιλώντας στον Alpha το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «το ντιμπέιτ που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Το επιδιώκω προσωπικά πολύ και το θέλω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Και με την απλή αναλογική να δουμε τι εννοούν με την προοδευτική διακυβέρνηση.

«Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ανάποδα όταν κάποτε συζητείτο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πρώτων. Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους. Στις δεύτερες καλπες υπάρχει λογική γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο πρώτος που θα ζητούσε ντιμπέιτ θα ήταν ο Κ. Μητσοτάκης, αν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την πραγματικότητα», ανέφερε από την πλευρά της η Ράνια Σβίγγου μιλώντας στο Open.

Γιατί ένας αρχηγός που είναι πανίσχυρος και δημοσκοπικά άτρωτος και πρώτος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα» συμμετάσχει σε τηλεμαχία με τον Α. Τσίπρα.

H Γραμματέας της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν πάει, για άλλη μια φορά, ούτε δεμένος σε debate, κάτι που δείχνει το σεβασμό του απέναντι σε ένα στοιχείο του δημοκρατικού διαλόγου και της δημοκρατικής αντιπαράθεσης, αλλά δείχνει και το πόσο τρέμει μπροστά στην ιδέα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αλέξη Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτης ο Άκης Σκέρτσος έδωσε μια πρώτη αρνητική απάντηση στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ και για μονομαχία Μητσοτάκη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι θα γίνει τηλεμαχία με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Βουλή - καθώς η βούληση της κυβέρνησης είναι όλα τα κόμματα «να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι», ώστε να φανούν οι «ανακολουθίες» και οι θέσεις της κάθε πλευράς.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΝΤΙΜΠΕΙΤ #ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΣΥΡΙΖΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα