Εκλογές 2023: Ποιοι εκλέγονται σε «βασικές» περιφέρειες, η... μεγάλη διαφορά της ΝΔ

Οι εκλογές 2023 είναι σε... εξέλιξη, παρά τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) και αργά το βράδυ της Κυριακής. Τα αποτελέσματα «δείχνουν» τη διαφορά.

Πιο αναλυτικά, στην Α' Πειραιά, με ενσωματωμένο το 92% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 48,55% και τρεις έδρες, ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 18,17% και το ΚΚΕ με

7,43%.

Ο Κώστας Κατσαρός και η Δόμνα Μηχαηλίδου φαίνεται πως εξασφαλίζουν με άνεση τις πρώτες δύο θέσεις, ενώ την τρίτη έδρα διεκδικούν με μάχη σταυρό-σταυρό ο Νίκος Βλαχάκος και ο Νίκος Μανωλάκος. Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, εκτός και αν επιλέξει την έδρα των Σερρών ή των Δωδεκανήσων, οπότε για τη θέση επικρατέστερος είναι ο Θοδωρής Δρίτσας. Για την έδρα του ΚΚΕ προηγείται με διαφορά ο Νίκος Αμπατιέλος.

Τι «παίζει» με Δ. Αττική»:

Στην Δυτική Αττική με 95,02% ενσωμάτωση εκλογικών τμημάτων και συμμετοχή 65,61% επί των 126.454 εγγεγραμμένων η εικόνα των κομμάτων σε έδρες και βουλευτές είναι :

ΝΔ με 41,87% και 2 έδρες: Κώτσηρας Γεώργιος Μπούρας Αθανάσιος ΣΥΡΙΖΑ με 18,26% και 1 έδρα, Τσίπρας Γεώργιος ΚΚΕ με 9,16% και 1 έδρα , Τσοκάνης Χρήστος Χωρίς να κερδίζουν έδρα, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,47%, η Ελ. Λύση με 6,62% και η Πλεύση με 3,08%.

Στην Β' εκλογική περιφέρεια Πειραιά, με ενσωματωμένο το 92,70% των τμημάτων, η ΝΔ με 37,49% κερδίζει τρεις έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,65% δύο έδρες, ενώ από μία έδρα λαμβάνουν το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση.

Οι Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός και Δημήτρης Μαρκόπουλος κερδίζουν άνετα μια θέση στη Βουλή με τη ΝΔ. Από ΣΥΡΙΖΑ τις έδρες κερδίζουν η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης, από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης και από την Ελληνική Λύση η Σοφία - Χάιδω Ασημακοπούλου.

Όλα τα αποτελέσματα.

#ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα